PoliRuralPlus

Ιστοσελίδα έργου

Το PoliRuralPlus αποτελεί ένα Ευρωπαϊκό Έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon Europe, με στόχο να προωθήσει μια βιώσιμη, ισορροπημένη, δίκαιη, χωρίς περιορισμούς οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για τις αγροτικές και αστικές περιοχές μέσω της ύπαρξης αποτελεσματικών διασυνδέσεων και διακυβερνητικών ρυθμίσεων.

Με λίγα λόγια

Το PoliRuralPlus βασίζεται στο θεμελιώδες έργο του προκάτοχού του, το Ευρωπαϊκό Έργο PoliRural, προάγοντας τη σύνδεση αγροτικών και αστικών περιοχών και αναδεικνύοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που ενσωματώνει τεχνολογικές και μεθοδολογικές βελτιώσεις. Το έργο περιλαμβάνει την ανάπτυξη εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος υποστήριξης λήψης αποφάσεων για τη συλλογική ανάλυση του χωρικού πλαισίου, αξιοποιώντας δεδομένα και υπηρεσίες που διατίθενται μέσω των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Υποδομών και θα εφαρμόσει μια πολύ-παραγοντική προσέγγιση για την διευκόλυνση της ψηφιακής μετάβασης.

Ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του PoliRuralPlus είναι τα εννέα πιλοτικά προγράμματα, τα οποία λειτουργούν ως πρακτικά πεδία δοκιμών για την ολοκληρωμένη περιφερειακή σχεδίαση σε διαφορετικές ευρωπαϊκές περιοχές. Τα εννέα πιλοτικά προγράμματα στόχο έχουν να επικυρώνουν και να βελτιώνουν τις μεθοδολογίες και τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν, αποσαφηνίζοντας παράλληλα καινοτόμες πρακτικές που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του έργου. Σχεδιασμένα για να εξερευνήσουν και να ενισχύσουν βιώσιμες προσεγγίσεις, τα πιλοτικά προωθούν συνεκτικές στρατηγικές που γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών. Με τα εννέα πιλοτικά προγράμματα στο επίκεντρο της στρατηγικής του, το έργο ευθυγραμμίζεται στενά με το όραμα της ΕΕ για συμπερίληψη, βασισμένη σε τοπικά χαρακτηριστικά, ανάπτυξη. Επιπλέον, το PoliRuralPlus φιλοδοξεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην πρωτοβουλία του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus, δημιουργώντας μια συλλογική πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και την καινοτομία τόσο στις αγροτικές όσο και στις αστικές περιοχές.

Σχετικά Case Studies